Bakgrunn

Norwegen Afterskiteam (NAT) ble stiftet i januar 2001. Hensikten var å ha en «unnskyldning» for å holde kontakten 2 ganger i året (årlig alpetur og julebord);og dyrke interessene våre fra oppveksten vår på Nordmøre: Alpint/skikjøring og sosialt samvær.

Vi har jo alle hørt våre foreldre og andre prate om vennene de hadde som unge fra oppvekst og skole, som de har mistet kontakten med av i dag…..Vi er 16 mann, alle med opprinnelse fra Nordmøre; Hovedsaklig Tingvoll og Sunndalsøra og tenkte å lage et konsept av det med felles reiser og «uniform» på reisene våre…. Til nå har det vært en formidabel suksess: Overalt hvor vi har vært har vi blitt godt mottatt, smil, latter og opplevelser har stått i høysetet….I tillegg til selvsagt mimring fra «gode gamle dager» på Nordmøre (mye internhumor:-)….I dag er de fleste av oss bosatt i Oslo, Trondheim, Stavanger og dels utenlands…samt 2-3 av 16 bosatt på Nordmøre….

I 2001 var vi i VM alpint i St. Anton (1. tur – derav navnet Norwegen AT: Norge på tysk/Østerriksk som vi har beholdt siden), 2003 Saalbach (også det
Østerrike), 2004 i Val d’Isere (Frankrike) og i år nå VM alpint i Bormio, Italia.

Ettersom tiden har gått har vi hele tiden utfordret hverandre i initiativ ovenfor «klubben», noe som har medført eskalering på alle fronter, alt i fra ”effekter”, formalisering av klubben gjennom innføring av vedtekter og til organisering av selve turene.